opleidingen-button

aanmelden

aanvraag-info

opleidingen-button

Basis-Mediationopleiding-button

Familie-Mediationopleiding-button3

Mediator-in-Strafzaken-button

Opnamedag-Video-Assessment-button2

mediatorsregister.nl-button2

banner-vlinderkind

Methode

Algemene Basis Curriculum naar Mediation - Allround Basics Course to Mediation

DE PROCEDURE

  1. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken of u met succes de opleiding kunt doorlopen die u gereed maakt voor dit mooie beroep.
  2. Volgens de certificerende instantie is er geen specifieke vooropleiding nodig.
      Vanaf januari 2012 stelt de MfN de eis dat u een mediationopleiding dient te hebben gevolgd bij een door het MfN erkend mediationopleidingsinstituut. Wij zijn zo'n instituut. (zie ook www.mediationtoets.nl).
    Slaagt u voor de mediation theorie (36 goed van de 50 mc-vragen) dan kunt u opgaan voor de mediation praktijktoets. Op HetMediationhuis.nl wordt u grondig voorbereid voor deze mediation toetsen - sedert 2002 en mét resultaat. Onze docenten ondergingen ook zelf deze toetsen en mede dankzij de feedback van oud-cursisten is er een goed beeld ontstaan omtrent de toetswijze. U volgt de intensieve zevendaagse opleiding tot Mediator. (57 effectieve lesuren verspreid over drie weken met de nodige thuisstudie); geheel volgens het MfN protocol.

Tenslotte kunt u gebruikmaken van de nazorg / startersbegeleiding. Deze omvat:

  • Hulp bij uw persoonlijk project; gericht op het verkrijgen van mediations
  • Vermelding in ons register.
  • Hulp bij uw eerste mediations door gecertificeerde mediators.

Klik hier voor het volledige 7-daagse programma.

Medhuis 051
Ceremonie protocolair der professoren

DOEL

U te helpen bij het eigenmaken van de mediation filosofie, kennis en vaardigheden, volgens de algemeen geldende universele richtlijnen en kwaliteitseisen o.m. uit Het Handboek Mediation.

RESULTAAT

Als professioneel Mediator uw cliënten stimuleren tot het zelf oplossen van hun conflicten; als zelfstandig beroepsbeoefenaar, of als tweede natuur vanuit uw huidige beroep.

METHODE

Binnen de gestelde minimum tijd het optimale, duurzaam genereren en doen beklijven. Leidraad vormt Het Handboek Mediation. Dit wordt u direct toegezonden na ontvangst van de opleidingsfee. Tevens wordt dan uw kamer gereserveerd op het landgoed.

Uw opleiding duurt drie weken. Gedurende de eerste drie vrijdagen en de eerste drie zaterdagen in dezelfde maand (met drie avondprogramma's, drie diners, drie overnachtingen met ontbijt en lunches ). De weken daartussen benut u voor studie aan de hand van vragen uit Het Mediation Handboek.
Verwacht geen "colleges". Mediation is doen. De theorie bestudeert u thuis aan de hand van de vragen uit uw Mediation Handboek en uit uw reader. Uw antwoorden worden besproken tijdens de training.
De vereiste mediation vaardigheden maakt u zich eigen aan de hand van beproefde casuïstiek, rollenspel en pedagogisch doordachte groepsoefeningen.
De resultaten van uw persoonlijke opname worden, samen met de feedback, thuis bestudeerd.

 

logo-MfN-familiemediation logo-MfN-basisopleiding dnvlogogecertificeerdmediator RvR logo2 rechtspraak  lloys register  CPIO  logo-crkbo